Cum se face corect izolatia locuintei

Cand stim ca incalzirea reprezinta doua treimi din consumul de energie al unei locuinte, are sens sa facem lucrari care sa impiedice pierderile de caldura! Izolatia locuintei apare imediat ca o solutie excelenta.

Termoizolarea locuintei va permite in acelasi timp reducerea consumului de energie pentru încălzire si climatizare si va creste confortul.

Mai mult, izoland locuinta, faceti si un bine mediului, deoarece reducand consumul, contribuiti la economisirea resurselor energetice si limitati emisia de gaze cu efect de sera.

La o casa fara termoizolatie, o mare parte din caldura se pierde prin acoperis, pereti si ferestre:

  • Acoperis 25 – 30%
  • Pereti 20 – 25%
  • Ferestre 10 – 15%
  • Pardoseala de la parter 7 – 10%
  • Curenti de aer 20%

Acoperișul

Izolarea acoperisului este cea mai rentabila si este prima etapa care trebuie realizata caci potentialul de economie de energie este mare. Adesea este si partea cea mai usor de facut.

Intr-adevar, aerul cald, mai usor, se ridica in mod natural si se aduna sub acoperis. In spatiile neutilizabile, izolantul poate fi dispus pe planseu sau intre grinzi.

Din ce este compus acoperisul

Izolarea peretilor

izolare exteriorAceasta se poate face prin interior sau prin exterior.

Prin interior: aceasta solutie nu este cea mai performanta desi pare cel mai usor de aplicat. Ea trebuie totusi facuta de un specialist pentru a evita orice inconvenient viitor (punti termice, etc.).

Prin exterior: aceasta soluție este indiscutabil mai eficienta si ofera o gama larga de produse de folosit. Duce la creșterea confortului in locuință atât iarna cat si in timpul verii.

Vezi câtă economie poți face prin izolarea pereților…

Calitatea Ferestrelor

geam tripluEste solutia la care ne gandim prima data deoarece pare cel mai usor de realizat. Trebuie sa stim totusi ca doar 10 sau 15% din caldura se pierde prin ferestre.

Daca facem doar aceasta operatiune singura nu vom obtine mari economii. Este de preferat sa o inglobam intr-o izolatie generala a locuintei luand in calcul si acoperisul, peretii si solul.

Pentru a respecta aerisirea locuintei, noile ferestre trebuie sa fie dotate cu niste gauri daca nu exista asa ceva la nivelul peretilor (grile de ventilatie).

Nu uitati sa prevedeti obloane, chiar daca aveti geamuri duble sau triple, pe care sa le inchideti la caderea noptii: veti face economii serioase iarna.

Nu uita de ventilatie!

Intr-o casa, aerul trebuie sa fie improspatat cu regularitate, sa nu fie nici prea umed, nici prea uscat, nici poluat. Sanatatea locuitorilor cladirii depinde de el.

Intr-adevar, aerul din case nu este pur: umiditate, monoxid de azot, poluanti chimici, particule diverse, fum de tigara. Uneori este mai poluat decat aerul exterior!

Solutia o reprezinta sistemele de ventilatie sau climatizare cu aport de aer proaspat.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TOP AER CONDIȚIONAT

Vrei să vezi TOPUL celor mai populare aparate de aer condiționat?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x