Termoizolarea unui acoperis

izolarea-locuintei
0 Shares

Indiferent ce ai de gand sa incepi, planificarea lucrarilor este mai mult decat necesara.

Fiecare acoperis e diferit, tocmai de aceea trebuie sa te adresezi unui specialist pentru informatii de care ar trebui sa tii cont pentru acoperisul tau.

Termoizolarea unui acoperis

Izolatia acoperisului reprezinta o parte esentiala pentru fiecare constructie in parte.

Lucrul acesta se datoreaza faptului ca are o functie de protectie care contribuie cu adevarat la sporirea performantei energetice a casei. Acceasta izolatie are rolul de a functiona drept strat protector intre constructie si acoperis, protejand astfel structura casei de infiltrarea casei, de vant si de praf.

🔗 Vezi si ce economie faci prin izolarea casei

In spatiul acesta se creeaza o bariera care pastreaza vaporii din casa, delimitandu-i pe cei care se vor forma deasupra, acolo unde acoperisul intra in contact cu exteriorul.

Izolatia pentru acoperis ar trebui sa indelineasca mai multe conditii, cum ar fi: rezistenta la apa, bariera vapori condens, izolare fonica, etc, .

Fiecare acoperis este supus in mod frecvent factorilor meteorologici, in special ploilor, motiv pentru care este mai mult decat necesar sa apelezi la izolatie.

Majoritatea materialelor folosite in scopul acesta pot drena cantitatea de apa intr-un mod corespunzator catre sistemul de burlane si de jgheaburi ale constructiei.

Rezistenta la vant si etanseitate:

Pentru a limita cat mai mult pierderile de energie, etansitatea pentru acoperis este unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere, deoarece are o importanta foarte mare in ce priveste eficienta termica.

Este mai mult decat important sa iti protejezi acoperisul chiar si impotriva vantului. Mai mult, caldura din casa nu trebuie sa aiba niciun punct prin care sa ,,scape”, mai ales prin gauri de aerisire.

Atunci cand izolatia este aplicata, trebuie sa te asiguri ca toate materialele se potrivesc perfect.

O izolatie foarte buna pentru acoperis trebuie sa fie impermeabila pentru vant si apa, dar sa permita totusi trecerea vaporilor. Umezeala care se acumuleaza la nivelul izolatiei ar trebui sa poata sa iasa si apoi sa se vaporizeze.

Exista unele cazuri in care materialul de izolatie se poate umezi, iar capacitatea de izolatie va fi diminuata considerabil. In cazul acesta, poate aparea mucegaiul, ceea ce cu siguranta nu iti doresti.
Astfel, stratul de izolatie ar trebui sa fie confectionat dintr-un material care sa facilizeze intr-adevar circulatia vaporilor de aer.

Exista mai multe tipuri de materiale care pot indeplini aceasta functie pentru acoperis iar importanat este sa verifici din timp fiecare detaliu in parte, astfel incat sa iei o decizie foarte buna.

Pe site-ul euro-tigla.ro vei gasi o multime de detalii cu referire la serviciile de care ai nevoie pentru casa ta, asa ca studiaza cu atentie fiecare oferta in parte.

Suprafata acoperisului este o zona importanta pentru orice cladire, indiferent daca vorbim despre acoperisul clasic pentru locuintele individuale sau despre unul sub forma de terasa, calitatea lucrarilor pentru termoizolare trebuie sa fie impecabila.

Un acoperis cu o izolatie gresit montata sau nepotrivita devine un loc ideal pentru pierderea caldurii dar si pentru padrunderea apei.

O termoizolare corecta te va ajuta sa te bucuri de reducerea semnificativa a pierderilor de caldura, a pastrarii integritatii pardoselilor peretilor si finisajelor acestora si asigurarea unui regim de temperatura constant pe durata tuturor celor patru anotimpuri!

In plus, etapa pentru termoizolatie nu este optionala.

Solicita Oferta pentru un acoperis din tabla tip tigla.

0 Shares

Niciun comentariu.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandari 2021 ᐈ 10pelinie.ro
Logo
Enable registration in settings - general
0 Shares
Share