Cele mai bune solutii alternative pentru incalzire

Convectoarele si panourile radiante reprezinta mai mult de 90% din sistemele de incalzire electrica instalate in locuintele individuale. Aceste sisteme de incalzire sunt folosite acolo unde incalzirea cu centrale pe gaz sau combustibil solid nu este posibila.

Tendinta in incalzirea electrica este de a abandona convectia pentru a beneficia de avantajele caldurii difuzate prin radiere. Aceste solutii sunt mai economice pe termen lung.

Convectoarele

Convectoarele sunt aparate dotate cu o rezistenta electrica care antreneaza prin convectie naturala aerul rece din partea de jos catre partea de sus, incalzindu-l.

 

SUS ↑

Panourile radiante

panouri radiantePanourile radiante incalzesc aerul inconjurator emitand radiatii. Permit o mai buna repartitie a caldurii, fara a crea mari miscari de aer (deci mai putin praf) ameliorand deci senzatia de confort.

Un singur panou permite incalzirea unei incaperi de 15 pana la 20 mp intr-o locuinta bine izolata.

Acasta solutie de incalzire se preteaza mai bine pentru locuinte secundare la care rata de ocupare este mai mica.

Pot fi dotate cu comanda de la distanta prin telefon (comanda WiFi). Puteti astfel sa porniti incalzirea cu putin timp inainte de a ajunge la locuinta.

 

SUS ↑

Pardoseli radiante

covoras incalzitorSunt amplasate rezistente electrice intr-o sapa subtire turnata pe un material izolator. Acest sistem este mai bine adaptat pentru pardoseli cu gresie.

Pentru un plus de confort, inlocuiti vechile convectoare cu panouri radiante.

Bună! Numele meu este Daniel, sunt specialist în instalații termice, aer condiționat și sisteme de ventilație, cu peste 20 ani de experientă, iar pe blog scriu pe baza studiilor făcute împreună cu partenerii de afaceri. Îmi place să călătoresc și să ajut oamenii să facă alegeri corecte.

Niciun comentariu.

   Leave a reply

   Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   Share
   Recenzii, Topuri si Recomandari
   Login/Register access is temporary disabled
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0