Top aer condiționat 2023. Ce calități esențiale trebuie să aibă un aparat de aer condiționat?

Top aer condiționat 2023. Ce calități esențiale trebuie să aibă un aparat de aer condiționat?

Aparatele de aer condiționat sunt unul dintre aparatele esențiale din casă astăzi. Răcoresc vara și încălzesc iarnă, oferind confort optim în toate anotimpurile. Dar modelele de pe piața nu sunt toate eficiente. Mai mulți parametri trebuie luați în considerare pentru a face alegerea corectă. De aceea în acest top aer condiționat 2023, veți află la ce să fiți atenți atunci când porniți la cumpărături.

Vânzările de aparate de aer condiționat portabile se schimbă constant de câțiva ani. Nimănui nu i-a scăpat că ne confruntăm din ce în ce mai des cu episoade de căldură mare. Scăzând efectiv temperatura unei încăperi, aceste dispozitive au beneficiat de un progres tehnic semnificativ în ultimii ani, iar prețurile lor s-au democratizat pe scară largă. Mai puțin poluante decât înainte, consumând puțină energie electrică, reprezintă o soluție eficientă pentru a petrece vara în deplină liniște. În top aer condiționat 2023, pe un loc onorabil, foarte simplu de montat (este necesară o simplă geam pentru evacuarea aerului cald spre exterior), aparatele de aer condiționat mobile sunt gata de utilizare în câteva minute și se deplasează în funcție de necesități.

Aparatul de aer condiționat dintr-o singură piesă, cu o singură ventilație este cea mai ieftină soluție dintre toate posibilitățile în materie de aer condiționat. În lipsa unei orificii de aerisire, este dotată cu o conducta care trece prin fereastră (sau ușa) pentru a evacua aerul cald din încăpere. Această este cea mai comună referință care există pe piață.

Top aer condiționat: înțelege mai întâi cum funcționează un aparat de aer condiționat

A șți cum să-ți alegi aparatul din top aer condiționat începe cu a înțelege cum funcționează acest sistem.

Acest dispozitiv, care face posibilă evitarea căldurii vara, nu funcționează așa cum s-ar putea crede.Mulți oameni cred că aerul condiționat constă în producerea de aer rece în încăpere. Nu este adevărat! Într-adevăr, principiul aerului condiționat este evacuarea aerului cald acumulat în alt loc. Însuși principiul aerului condiționat se regăsește în schimbul de căldură între agentul frigorific lichid prezent în sistemul de aer condiționat, precum și în condensarea, compresia și evacuarea caloriilor de prisos. Datorită acestui sistem, aerul ambiental este eliberat de o parte din căldură, în favoarea aerului mai rece. Spre deosebire de un ventilator, imediat ce aparatul de aer condiționat este pornit, senzația de prospețime este aproape instantanee. Cu ajutorul senzorului de temperatura, cu care sunt echipate majoritatea modelelor, aparatul de aer condiționat reglează singur temperatura din încăpere.

Caracteristici pentru un aparat top aer condiționat 2023

Că și în cazul alegerii unui ventilator, există multe lucruri de luat în considerare atunci când vă alegeți aparatul de aer condiționat.

Consumul de energie electrică

Relativ consumator de energie, acest aspect ce privește orice aparat trebuie luat în considerare înainte de cumpărare. Că și în cazul tuturor celorlalte aparate electrocasnice (frigider, cuptor sau aspirator), acestea sunt clasificate în funcție de consum (de la clasa A+++ la D, sau A la G). Deși poate părea logic, este mai bine să optezi pentru un model clasificat că A sau A+++.

Capacitatea de răcire

Exprimată în BTU (British Thermal Unit), această este principala caracteristică care va determina dacă aparatul de aer condiționat este capabil sau nu să răcească în mod corespunzător și durabil încăperea în cauză. 1 BTU = 1055 jouli și 1W = 3,414 BTU. Se consideră că cel mai bun aparat de aer condiționat trebuie să aibă o putere de cel puțin 7000 BTU (adică 1950W) pentru a putea răci o cameră de 15m², 9000 BTU (2500W) pentru 25m² și, în final, 12000 BTU (3500W) pentru 35m². Dacă încăperea dvs. este mai mare de 54 m², vă sfătuim să vă dimensionați aparatul de aer condiționat. Pentru această, numărați 100 până la 130 de wați pe m² pentru a șți cum să vă alegeți aparatul de aer condiționat. De exemplu, pentru o cameră de 100 m²: 100 m² * 130 W = 13000 W = 44500 BTU. Astfel, veți avea nevoie de un aparat de aer condiționat (sau o unitate de aer condiționat) cu o putere combinată de 13000W și 44500 BTU.

Izolare fonică ideală pentru un aparat din top aer condiționat

Datorită motorului său, un aparat de aer condiționat este relativ zgomotos. Cele mai silențioase modele sunt de 50 dB, în timp ce cele mai slab izolate fonic sunt de la 70 la 75 dB. Totuși, rețineți că un aer condiționat complet silențios nu există. În general, cu cât un aparat de aer condiționat este mai silențios, cu atât prețul acestuia este mai mare.

Coeficient de performanță

Acest coeficient face posibilă stabilirea performanței între puterea electrică consumată de aer condiționat, precum și puterea de răcire returnată încăperii. Pe scurt, se consideră că un coeficient mare de performanță induce că aparatul de aer condiționat este eficient.

Cum să ai grijă de aparatul tău de aer condiționat

Oricât de calitativ ar fi un aparat și chiar dacă este foarte bine cotat într-un top aer condiționat, trebuie să știi că dacă nu ai grijă de el așa cum trebuie, nu va avea o durata de funcționare maximă. Odată ce știi cum să-ți alegi aerul condiționat, este important să-l întrețîi bine pentru a-l face să reziste mai mult. Dacă ați ales cel mai bun aparat de aer condiționat portabil split, este necesar să lucrați pe cele două părți care formează sistemul de aer condiționat (partea exterioară și partea interioară). Invers, pentru un aparat de aer condiționat monobloc va fi suficient să ai grijă de cutie.

Întreținerea unui aparat de aer condiționat este relativ ușoară. Această se limitează doar la curățarea filtrelor și la golirea compartimentului colector de apă. Deși acest lucru este relativ simplu, nu înseamnă că ar trebui să efectuați aceste sarcini în grabă. O anumită meticulozitate și atenție sunt necesare pentru a nu-și asumă riscul de a deteriora sistemul de aer condiționat.

În cele din urmă, nu uitați să detartrați mașina cel puțin o dată pe an pentru a limita depunerea de calcar în dispozitiv. Acest lucru îi va permite să reziste mai mult în timp, dar și să fie mai eficient.

Indiferent de marca din top aer condiționat 2023 pe care o alegeți (Ariston, Whirlpool, Samsung etc.), trebuie să va calculați cu atenție bugetul și să profitați și de reducerile din extrasezon. Pană la urmă, a face vara sanie și iarnă car nu e o zicala românească fără sens!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca v-a fost de folos articolul va invit sa dati un Like sau un Share, iar daca aveti nelamuriri sau intrebari, lasati un comentariu mai jos.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TOP AER CONDIȚIONAT

Vrei să vezi TOPUL celor mai populare aparate de aer condiționat?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Recomandari 10pelinie.ro
Logo
Enable registration in settings - general