Compusi organici volatili (COV)

Uneori simti ca nu poti sa respiri din cauza mirosurilor din casa?

O cercetare recenta, publicata in Environmental Impact Assessment Review a aratat ca odorizantele de camera, sampoanele, precum si produsele folosite la curatenie, emit in medie 17 COV diferiti.

Un numar de astfel de compusi, inclusiv formaldehida, sunt clasificati drept toxici sau periculosi si au fost asociati cu o calitate scazuta a spermei, astm si cancer.

Indiferent ca sunt inhalati pe nas sau absorbiti prin piele, COV pot patrunde in sistemul tau circulator, de unde pot ajunge in creier.

In functie de substanta, expunerea repetata afecteaza sistemul nervos central.

Ca sa RESPIRI USOR, arunca produsele parfumate

Producatorii nu sunt obligati sa divulge daca produsele parfumate contin compusi organici volatili periculosi, asa ca Steinemann recomanda pur si simplu sa arunci odorizantele, servetelele umede, detergentii si sapunurile (inclusiv cele solide) cu miros.

Ar trebui sa renunti chiar si la produsele parfumate „organice“ sau „verzi“ – e la fel de probabil ca vor imprastia COV-uri prin aer, arata cercetarea lui Steinemann.

Intrucat promisiunile de pe ambalaje ca „nontoxic“ sau „fara parfum“ nu sunt intotdeauna adevarate, verifica lista ingredientelor si evita folosirea produselor care contin „arome“ sau „parfum“.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns