Cele mai frecvente greseli in alegerea umidificatorului

umidificator locuinta
0 Shares

Pentru cele mai bune condiții de confort și pentru un aer sănătos este nevoie de niveluri de umiditate între 30 și 50 la sută. Iată ce se întâmplă atunci când nivelul de umiditate scade sub intervalul recomandat:

Electricitate statică. În timpul lunilor reci, resimțiți șocuri dureroase de fiecare dată când atingeți ceva metalic? Acest lucru se întâmplă din cauza unui dezechilibru electric între corpul tău și mediul înconjurător, care se intensifică foarte mult atunci când umiditatea relativă a aerului este prea scăzută. Sistemele de umidificare reduc acest dezechilibru prin adăugarea de umiditate.

Deteriorarea mobilierului de casă. Atunci când nu există suficientă umiditate în aer, mobilierul, tablourile, podelele și lemnăria se pot usca și se pot crăpa. Sistemele de umidificare creează condiții de calitate a aerului care au grijă mai bine de lucrurile dvs. valoroase. Mai ales dacă călătoriți în timpul iernii și s-ar putea să nu fiți prin preajmă pentru a observa ce se întâmplă până când este prea târziu.

Probleme respiratorii. Faptul că sunteți blocați în casă nu este singurul motiv pentru care dvs. și familia dvs. sunteți mai predispuși la răceli în timpul iernii. Aerul uscat poate ajuta la multiplicarea și răspândirea bacteriilor și virușilor care provoacă infecții respiratorii. Problema este și mai periculoasă pentru cei care suferă de astm și alte dificultăți respiratorii. Sistemele de umidificare ajută la menținerea sănătății familiei dumneavoastră.

Risc crescut de transmitere a COVID (și a altor virusuri). Virușii se dezvoltă în condiții de umiditate scăzută. Acestea rămân active mai mult timp și pot rămâne în aer pentru perioade mai lungi. De aceea, experții recomandă optimizarea nivelului de umiditate din locuința dumneavoastră pentru a reduce aceste riscuri.

umidificator locuinta

Greșeli pe care trebuie să le evitați atunci cand alegeti un sistem de umidificare:

1. Alegerea greșită a dimensiunii

De multe ori, constructorii fac greșeala de a instala sisteme de umidificare care sunt dimensionate inadecvat pentru spațiu și utilizare.

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când se dimensionează sistemele de umidificare pentru casă, inclusiv designul spațiului, metrii pătrați, materialele folosite pentru construcție, cât de bine este izolat și tipul de sistem de încălzire. Ca să nu mai vorbim de utilizarea unor surse de încălzire suplimentare, cum ar fi șemineele, care pot usca foarte tare aerul.

Umidificatoarele, spre deosebire de echipamentele de aer condiționat, trebuie supradimensionat pentru a satisface nu numai condițiile actuale, ci și pentru a permite modificări viitoare.

Acestea nu consumă cantități mari de energie și nici nu se confruntă cu o funcționare deficitară din cauza faptului că sunt supradimensionate corespunzător spațiului.

Așadar, atunci când aveți îndoieli, alegeți o capacitate mai mare.

2. Alegerea unui tip greșit de sistem de umidificare

Există mai multe tipuri eficiente de sisteme de umidificare pe piață.

Fiecare model funcționează cel mai bine în anumite condiții. De aceea, este important să luați în considerare lucruri precum duritatea (conținutul de minerale) a apei dvs. atunci când alegeți sistemele de umidificare, precum și tipul de sistem de încălzire pe care îl aveți.

De exemplu, dacă aveți apă dură, doriți să evitați sistemele de umidificare prin pulverizare, care se pot bloca mai ușor cu depozite minerale.

Dacă aveți un sistem cu pompă de căldură care asigură atât căldura, cât și aerul condiționat pentru locuința dvs., trebuie să vă uitați la sistemele de umidificare care funcționează bine în condiții de temperatură mai scăzută.

3. Amplasarea incorectă a sistemului de umidificare

Instalarea într-o locație greu accesibilă. Această greșeală aproape că garantează întreținerea neglijentă a sistemelor de umidificare (vezi Greșeala nr. 4).

Eșecul integrării cu sistemele inteligente de automatizare a locuinței.

Dacă ați investit într-un termostat inteligent sau într-un întreg sistem de automatizare a casei, există sisteme de umidificare care se pot integra cu comenzile existente. Instalatorul dvs. ar trebui să vă poată ajuta să configurați acest lucru.

4. Neglijarea întreținerii

Sistemele de umidificare nu au nevoie de multă întreținere din partea dumneavoastră.

Cu toate acestea, este important ca sistemul să fie curățat și întreținut periodic, în mod ideal în același timp cu întreținerea preventivă obișnuită a aparatelor de aer conditionat.

Dacă acest lucru este neglijat, vă puteți trezi cu un aparat contaminat care răspândește mucegai și mucegai în toată casa.

 

0 Shares

Niciun comentariu.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandari 2021 ᐈ 10pelinie.ro
Logo
Enable registration in settings - general
0 Shares
Share