Functia de Ionizare

Functia de Ionizare la aparatele de aer conditionat sau purificatoare de aer.

Ioni pozitivi

Terminale de calculator, iluminat fluorescent, sisteme de ventilatie fortata a aerului precum si materiale moderne de constructie genereaza o abundenta de ioni pozitivi .

Ioni pozitivi ne fac sa ne simtim obositi, deprimati si iritati.

Ioni negativi

La producerea ionilor negativi pe cale naturala contribuie mai multi factori:ioni negativi

  • radiatiile ultraviolete (foarte puternice în zona de munte)
  • ploaia si caderile de apa
  • fotosinteza
  • vanturile reci care strabat cetinile padurilor de rasinoase

Viata acestor ioni este foarte scurta, de numai un minut, si au fost supranumiti vitaminele aerului, deoarece stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitale, dar si pe cele din sfera psihicului si a mentalului.

In prezenta acestor ioni, sistemul imunitar este extrem de activ, asimilatia se regleaza de la sine, circulatia sanguina se intensifica, in timp ce procesele de regenerare sunt stimulate.

Pe crestele inalte de munte, mai ales acolo unde sunt paduri de brad, langa cascadele si cataractele facute de paraiele de munte, concentratia de ioni negativi creste pana la 4000/centimetru cub, in timp ce în Bucuresti, concentratia lor este de numai 100/centimetru cub (de 40 de ori mai mica!).

]In prezenta ionilor negativi, tindem sa fim bine dispusi, mai atenti, mai vigilenti, cu o creativitate mentala intensa.

Din contra, in prezenta ionilor pozitivi (a caror concentratie este ridicata in zonele de campie fara vegetatie si in depresiunile montane), scade puterea de concentrare, apar dureri de cap, indispozitie, somnolenta, tulburari nervoase diverse.

Expunerea pielii la aerul ionizat negativ constituie un tratament extrem de eficient contra eczemelor infectioase, contra psoriazisului, pentru vindecarea rapida a arsurilor si diferitelor plagi.

Inspirat zilnic vreme de 1-2 ore, in cure de minimum o saptamana, aerul ionizat negativ are un efect considerabil contra:

  • migrenelor
  • hipotiroidiei
  • tulburarilor de circulatie periferica
  • pentru recuperarea dupa accidente si traumatisme
  • pentru tratarea depresiei
  • asteniei.

Efecte medicale

Asadar, ionii negativi exercita o actiune benefica asupra organismului si a psihicului, suscitand euforia psihica.

Experientele au dovedit ca ionii negativi regleaza functionarea sistemului nervos central si vegetativ, precum si sistemul endocrin, pe care il normalizeaza.

Oamenii de stiinta au constatat ca animalele: cobaii, iepurii, cainii, porumbeii etc. plasati intr-o atmosfera total lipsita de ioni negativi – celelalte conditii biologice mentinandu-se normale – mor in mai putin de 8 ore.

Purificarea aerului

Ionii negativi sunt particule incarcate electric – atomi sau molecule care au pierdut sau castigat electroni.

Ionii negativi au un numar de electroni in plus, care le confera sarcina electrica negativa.

Acesti ioni pot reactiona cu compusii chimici daunatori, ducand la scaderea concentratiei in aer a celor din urma, desi actiunea lor principala se manifesta in raport cu microorganismele.

Tipul interactiunii dintre ionii negativi si microorganisme nu este pe deplin stabilit, oricum, exista numeroase articole si studii care demonstreaza eficienta acestor ioni in purificarea aerului, precum si efectele benefice asupra sanatatii.

De aceea, se considera ca ionii negativi cresc calitatea aerului.

Concluzii

In interiorul imobilelor, structurile metalice, aparatele de incalzit si de climatizare distrug ionii negativi.

Starile de slabiciune, oboseala, plictiseala, durerile de cap resimtite de persoanele care stau in camere insuficient aerisite, nu se explica numai prin lipsa de oxigen, ci si prin cresterea ionilor pozitivi, eliminati prin respiratie.

Sper ca aceste informatii sa te ajute.

Daca ti-a fost de folos articolul te invit sa dai Like sau Share, iar daca ai nelamuriri sau intrebari, lasa un comentariu mai jos.

Daca v-a fost de folos articolul va invit sa dati un Like sau un Share, iar daca aveti nelamuriri sau intrebari, lasati un comentariu mai jos.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Recomandari 10pelinie.ro
Logo
Enable registration in settings - general