Efectele pesticidelor

0
0

Pesticidele sunt substante toxice, sau altfel spus otravitoare, care au rolul de a ucide insectele si daunatorii. Asa cum am mentionat si anterior, sunt un tip de otrava, insa in ceea ce priveste efectele acestora pentru oameni, ei bine se pare ca sunt oarecum inofensive si asta pentru ca sistemul imunitar al omului este mult mai puternic, decat al insectelor, sau al altor daunatori. Astfel incat, ceea ce poate ucide insectele, nu are acelasi efecte si asupra omului.

Efectele pesticidelor

Insa, nu inseamna ca trebuie sa facem abstractie de efectele pesticidelor, astfel incat sa sa fie ingerate, sau utilizate in diferite feluri, intrucat poate avea totusi si efecte negative asupra corpului uman, intrucat este totusi o otrava. De exemplu, pesticidele sunt utilizate in cadrul fermelor, insa exista cateva tipuri de pesticide care pot afecta si alimentele.

In ciuda faptului ca sunt utilizate pentru a distruge anumite plante, astfel incat sa permita altora sa creasca, acesta sunt utilizate de catre fermieri, pentru a permite ca cultura sa creasca sanatos si eficient.

In ceea ce priveste efectele asupra oamenilor, trebuie sa fie tratate cu grija, intrucat pot duce la afectarea sanatatii.

Trebuie sa stim faptul ca fungicidele au rolul de a ucide ciupercile si mucegaiul, de a proteja plantele din zonele mlastinoase si , pentru a trata animalele care cresc in ferme, pentru a le apara de infectii.

Compozitia pesticidelor

In ceea ce priveste compozitia pesticidelor, se pare ca metalele grele sunt printre compusii pesticidelor. Astfel, vorbim despre metale precum:

  • Cadmiu
  • Nichel
  • Cupru
  • Fier
  • Cobalt

Periculoase pentru oameni si pentru sistemul imunitar, care pot provoca numeroase efecte adverse precum: caderea parului, cancer, sau malformatii congenitale. Un alt pericol este faptul ca reusesc sa patrunda in sol, astfel incat sa fie absorbite constant de catre culturi.

Cele mai periculoase tipuri de pesticide disponibile pe piata la ora actuala, sunt insecticidele. Insa, este necesar sa fie indeajuns de puternice pentru a reusi sa ucida insectele si daunatorii.

In timp ce asupra corpului uman efectele nu sunt atat de puternice, in ceea ce priveste culturile se pare ca doza trebuie dublata sau chiar mai rau decat atat. Insa trebuie sa fie utilizate conform recomandarilor aferente fiecarui produs, dar si a celor mentionate de catre lege.

Un exemplu de pesticid daunator este DD, care de altfel a fost interzis pe piata din Romania de foarte multi ani.

Cateva informatii despre acest pesticid pe care le putem oferi este ca s-a dovedit a fi foarte puternic, provocand malformatii congenitale in randul copiilor, si de asemenea produce probleme serioase in randul solului si a apelor subterane.

Pesticidele sunt utilizate si pentru fructele pe care le consumam in viata de zi cu zi, insa ca o mica comparatie nu sunt absout deloc nocive in comparatie cu grasimea pe care o acumulam din cauza alimentelor procesate, sau a zaharurilor procesate.

Tocmai de aceea trebuie sa fim atenti ce alimente consumam, sa ne interesam cat sunt de sanatoase si de asemenea, ce efecte pot avea asupra sanatatii noastre.

 

Daca v-a fost de folos articolul va invit sa dati un Like sau un Share, iar daca aveti nelamuriri sau intrebari, lasati un comentariu mai jos.

Bună! Numele meu este Daniel, sunt specialist în instalații termice, aer condiționat și sisteme de ventilație, cu peste 16 ani de experientă, iar pe blog scriu pe baza studiilor făcute împreună cu partenerii de afaceri. Îmi place să călătoresc și să ajut oamenii să facă alegeri corecte.