De ce ai nevoie de un umidificator

de ce ai nevoie de un umidificator
0 Shares

Umidificarea este un factor important, dar deseori neglijat, al confortului casei dumneavoastră.

Cu siguranță veți observa când umiditatea atinge pragul de 80% în zilele toride de vară, însă s-ar putea să nu fiți conștient de efectele dăunătoare ale unei umidificări insuficiente (traducere: aer uscat) în timpul sezonului de iarnă, când cuptorul este în funcțiune.

Dacă locuința dvs. nu are un sistem de umidificare, probabil că ați observat unele dintre simptome, chiar dacă nu v-ați dat seama de cauză.

De fapt, menținerea unui nivel moderat de umiditate în locuința dumneavoastră este mai importantă ca niciodată, deoarece virusul care provoacă COVID-19 se dezvoltă în condiții de umiditate scăzută.

Cum îmbunătățește un umidificator confortul casei

Împiedică electricitatea statică

În lunile mai reci, tu și membrii familiei tale primiți șocuri de fiecare dată când atingeți ceva metalic în casă? Mai ales după ce treceți peste un covor?

Acest lucru se întâmplă din cauza dezechilibrului electric dintre corpul tău și mediul înconjurător, care se intensifică atunci când umiditatea relativă a aerului este prea scăzută.

Umidificarea adaugă umiditate în aer, ceea ce previne acumularea de electricitate și acele șocuri dureroase.

În lunile cu vreme rece, cuptorul dvs. poate reduce umiditatea relativă din clădire până la 15 %. Pentru a preveni electricitatea statică, doriți niveluri de umiditate relativă de cel puțin 45 %  în locuință.

Îmbunătățește calitatea aerului

Aerul uscat (cu o umiditate relativă mai mică de aproximativ 30 la sută) este asociat cu multe probleme de calitate a aerului care provoacă disconfort, inclusiv dureri de ochi și probleme cu lentilele de contact, mâncărimi ale pielii, gât uscat, congestie sinusală și dureri de cap.

Mirosurile sunt mai vizibile în aerul uscat.

Nivelurile scăzute de umidificare vă pot face, de asemenea, să vă simțiți mai înfrigurat, ceea ce face probabil ca sa pornici mai devreme incalzirea!

Adăugarea umidificării în timpul iernii economisește energie și vă face să vă simțiți mai confortabil.

Vă menține familia sănătoasă (și ajută la prevenirea răspândirii COVID)

Știați că aerul uscat poate contribui la multiplicarea și răspândirea bacteriilor și virușilor care provoacă infecții respiratorii (inclusiv COVID-19)? Acesta este unul dintre motivele pentru care se pare că tu și membrii familiei tale păreți să răciți in fiecare iarna.

Aerul uscat este deosebit de periculos pentru persoanele care suferă de astm și de alte dificultăți de respirație, precum și pentru copiii mici și persoanele în vârstă.

Adăugarea umidificării aerului și controlul corespunzător al nivelului, astfel încât acesta să rămână la aproximativ 40-50%, poate ajuta la prevenirea răspândirii bolilor și la menținerea sănătății familiei dumneavoastră în această iarnă.

Îmbunătățește somnul, starea de spirit și nivelul de energie

Știm cu toții că starea noastră de spirit poate fi afectată de vreme (gândiți-vă la tulburarea sezonieră efectivă sau chiar și la simpla iritabilitate datorată faptului că ne simțim inconfortabil într-o zi cu aburi sau îngheț).

Cu toate acestea, ați putea fi surprins să aflați că nivelurile de umidificare vă pot afecta somnul, memoria, emoțiile și nivelul de energie.

Dacă observați că sunteți somnoros, iritabil și lipsit de energie în timpul iernii, un umidificator vă poate ajuta..

de ce ai nevoie de un umidificator

Previne deteriorarea mobilierului

O umiditate relativă prea scăzută poate dăuna nu numai sănătății și stării tale emoționale.

Mobilierul casei dvs. poate fi afectat și de expunerea la aerul uscat. Lucrurile valoroase, cum ar fi mobila, tablourile, podelele și lemnăria, se pot usca și crăpa atunci când există prea puțină umiditate în aer.

Pentru a vă proteja casa, merită să luați în considerare investiția într-un sistem de umidificare..

Cum vă poate ajuta un umidificator

Un dispozitiv asemănător unui termostat (numit umidostat) monitorizează nivelul de umiditate din aer, astfel încât aerul din locuința dvs. să poată fi menținut la nivelul ideal de umiditate pentru confort (între 35 și 50 la sută).

Atunci când aerul este prea uscat, umidificatorul adaugă umiditate sub formă de vapori de apă în aerul care circulă în casă prin umidificator.

Spre deosebire de umidificatoarele autonome care funcționează doar într-o singură cameră, un sistem de umidificare centrală controlează întreaga casă, ceea ce îl face extrem de eficient.

Nu trebuie să vă faceți niciodată griji cu privire la siguranța copiilor dvs. în preajma aburului fierbinte. Iar echipamentul de umidificare este complet ascuns la vedere, astfel încât nu vă veți împiedica de o unitate urâtă în mijlocul sufrageriei.

Nu trebuie să adăugați niciodată apă, deoarece este atașat la instalația dvs. sanitară.

Trebuie să faceți curățarea profesională a unității în mod regulat, în mod ideal în același timp în care vă faceți revizia sistemului de climatizare primăvara și toamna.

 

 

0 Shares

Niciun comentariu.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandari 2021 ᐈ 10pelinie.ro
Logo
Enable registration in settings - general
0 Shares
Share