Cum să eliminați mirosul neplăcut din vestiare

miros sala de fitness
0 Shares

Cu atât de mulți clienți noi și clienți care se întorc și care caută să își îndeplinească obiectivele de fitness, asigurați-vă că sala dvs. de sport este locul în care toată lumea vrea să se bucure să se întoarcă în mod constant. Una dintre cele mai rapide modalități de a-i alunga este mirosul urât din vestiar.

Din fericire, nu este prea greu de rezolvat. În acest articol, vă vom oferi câteva sfaturi de bază pentru controlul mirosului din vestiar, precum și strategii suplimentare pe care este posibil să nu le fi luat în considerare pentru a menține aerul proaspăt și curat.

Dar, mai întâi, să vorbim despre motivul pentru care un miros neplăcut de vestiar este mai mult decât o simplă neplăcere; poate fi o problemă de sănătate. Acesta este ultimul lucru pe care îl doriți într-un spațiu în care oamenii încearcă să își îmbunătățească sănătatea!

Mirosul urât din vestiare semnalează o calitate slabă a aerului din interior

Atunci când vestiarul sălii de sport miroase urât, este un semn de proastă calitate a aerului din interior. Dacă mirosurile sunt prezente în aer, este posibil ca și bacteriile și poluanții să fie prin preajmă. Mirosurile sunt susținute de umiditate, iar umiditatea din aer creează condiții perfecte pentru dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor.

Sălile de sport sunt deja locuri în care germenii se răspândesc ușor, având în vedere că atât de multe persoane intră în contact cu echipamentele și împart vestiarele.

Îmbunătățirea calității aerului cu controlul mirosurilor din vestiare poate contribui la transformarea locației dvs. într-un loc mai sănătos.

Aveți un miros de la vestiare care nu este cauzat de persoanele care îl folosesc? Alte cauze ale mirosurilor pot fi și ele periculoase.

Un studiu a constatat că sălile de sport au niveluri ridicate de poluanți ai aerului din interior, cum ar fi praf, formaldehidă, dioxid de carbon și COV.

Dacă detectați un miros chimic, ar putea fi vorba de COV proveniți de la vopsea, covoare și alte materiale de construcție, mai ales dacă vă aflați într-o clădire mai veche, cu un sistem de climatizare învechit.
Respirarea acestor substanțe în timp poate duce la afecțiuni de sănătate, cum ar fi infecții, dificultăți de respirație, erupții cutanate și iritații ale ochilor, nasului și gâtului.

Unul dintre principalele lucruri pe care oamenii le caută la o sală de sport este un mediu plăcut în care să facă exerciții fizice.

De aceea, pentru sălile de sport este un lucru bun din punct de vedere comercial să se concentreze asupra ventilației și calității aerului. Oamenii merg la centrele de fitness pentru a-și îmbunătăți și menține sănătatea și vor să respire un aer sănătos în timp ce fac acest lucru.

Probabil că știți deja că produsele de eliminare a mirosurilor din vestiare nu vor rezolva problema. Acestea acoperă mirosurile sau, uneori, le absorb, dar nu vă ajută să eliminați sursa problemei. Iată cum să scăpați de problema mirosului din vestiar o dată pentru totdeauna.

Controlul mirosurilor din vestiare: aspecte de bază

Îndepărtați frecvent prosoapele folosite

Prosoapele folosite sunt unul dintre cei mai mari factori care contribuie la mirosul neplăcut din vestiar. Folosiți coșuri de rufe cu capac pentru a reține umiditatea și mirosurile. Și asigurați-vă că acestea sunt supravegheate și golite în mod regulat. Fiți atenți și la prosoapele lăsate pe bănci, pe umerașe și pe cabine.

Intensificați curățenia zilnică

Este foarte probabil să faceți mai multă curățenie din cauza riscului de transmitere a COVID. Dar regimul dvs. de curățenie trebuie să includă mai mult decât dezinfectarea echipamentului. Acordați o atenție sporită zonelor cu risc ridicat de mirosuri, cum ar fi băile, capetele de duș și scurgerile și saunele.

Goliți zilnic dulapurile

Nu vă bizuiți pe clienții dvs. pentru a curăța vestiarele în mod corespunzător. Dacă nu știți ce se lasă acolo, ar putea contribui cu ușurință la apariția mirosurilor și a condițiilor neigienice din vestiarul dvs. Asigurați-vă că le goliți zilnic. Anunțați-i pe clienții dvs. că orice lucru lăsat în urmă va fi pus la obiecte pierdute sau aruncat.

Curățare în amănunt cel puțin o dată pe săptămână

Dacă rutina de curățenie regulată nu este suficientă pentru a scăpa de mirosul din vestiar, curățarea în detaliu vă poate ajuta să vă asigurați că ajungeți la baza problemei. Spălarea și dezinfectarea băncilor și a dulapurilor cel puțin o dată pe săptămână poate acoperi orice puncte care v-ar scăpa în timpul curățeniei zilnice.

Îndepărtați covoarele

Există un motiv pentru care nimeni nu pune covoare în bucătărie sau în baie. Același lucru poate fi adesea valabil și pentru mocheta din centrele de fitness.

Covorul poate absorbi umiditatea și poate crea un miros de vestiar mucegăit.

În sala de sport obișnuită se întâmplă multe lucruri și trec zilnic destui oameni, astfel încât menținerea unui covor curat să fie o provocare.

Încercați să înlocuiți mocheta cu o opțiune mai puțin absorbantă, cum ar fi gresia. Nu numai că veți elimina mirosurile, dar va face și rutina de curățare mai ușoară.

covorase fitness

Moduri de îmbunătățire a calității aerului și de a scăpa de miros

1. Îmbunătățiți ventilația

Cheia pentru controlul mirosului din vestiare este menținerea umidității la un nivel scăzut. Umiditatea din aer poate provoca mirosuri și poate face ca mirosurile să persiste, așa că țineți sub control nivelul de umiditate din sala de sport și, în special, din vestiar.

Vestiarele sunt adesea cele mai umede încăperi dintr-un centru de fitness, din cauza sportivilor transpirați și a dușurilor. Camerele de aburi și piscinele sunt, de asemenea, zone cu umiditate ridicată.

Conform prevederilor Codului internațional al construcțiilor, aerul umed trebuie să fie evacuat din clădire în loc să fie recirculat. Asta înseamnă că aveți nevoie de un sistem de ventilație proiectat corespunzător pentru a vă menține vestiarele în conformitate cu codul, sănătoase și fără mirosuri.

Centrele de fitness sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare pentru alte probleme legate de calitatea aerului, cum ar fi creșterea nivelului de CO2. Exercițiile fizice provoacă multe schimbări în organism, inclusiv creșterea ritmului cardiac și o respirație mai rapidă.

Persoanele care respiră mai repede produc mai mult CO2.

Nu numai că este nesănătos să respiri prea mult CO2, dar îi poate face pe oameni să se simtă obosiți și confuzi… ceea ce nu este ideal atunci când încerci să faci exerciții fizice!

Aceasta este în special o problemă în sălile de haltere, studiourile de dans și orice încăpere închisă în care au loc cursuri. De aceea, este atât de important să vă asigurați că ventilația sălii de sport este la înălțime.

Dacă aveți un sistem mai vechi (sau dacă v-ați renovat spațiul fără să vă actualizați sistemul de climatizare), faceți-l verificați și asigurați-vă că este la înălțimea așteptărilor.

2. Purificatorul de aer

Luați în calcul tehnologia și îmbunătățirile sistemului de climatizare pentru a vă ajuta să eliminați contaminanții care pot cauza mirosuri și pot pune în pericol sănătatea oamenilor.

Interesați-vă de filtrele cu eficiență mai mare, care pot reține bacteriile, mucegaiul și alte particule mici. Este important să obțineți o inspecție a sistemului înainte de a schimba filtrele.

Luați în considerare purificatoarele de aer care utilizează tehnologia de oxidare și ionizare. Aceste dispozitive pot fi instalate în conductele sistemului dvs. de climatizare și pot reduce în mod eficient contaminanții din aer în tot spațiul dvs. Aceste dispozitive au devenit foarte populare pentru întreprinderile mici, deoarece s-au dovedit a fi eficiente în distrugerea virusului COVID.

3. Curățarea echipamentelor de climatizare

Echipamentele de climatizare deplasează aerul însala de sport si vestiare. În timp, acestea se pot înfundă cu praf și, de asemenea, acumulează umiditate.

Atunci când aerul circulă prin conductele murdare, acesta poate prelua mirosuri de mucegai (ca să nu mai vorbim de sporii de mucegai) și le poate transporta în întreaga dvs. clădire.

Dacă sala dvs. de sport este afectată de mirosuri neplăcute, este inteligent să vă inspectați conductele și să le curățați în mod profesionist, dacă este necesar.

Atunci când este curățat în mod regulat, sistemul dvs. de climatizare ar trebui să vă ajute să controlați umiditatea și să păstrați aerul proaspăt.

4. Întreținerea regulată a sistemului de climatizare și ventilație

Chiar și atunci când conductele sunt curate și ventilația funcționează bine, este important să vă întrețineți în mod regulat echipamentele de aer condiționat și încălzire.

De ce?

Pentru că elemente precum filtrele de aer îmbâcsite, canalele de scurgere a condensului blocate și scurgerile de apă pot contribui la problemele legate de mirosul din vestiarul sălii dvs. de sport.

Prin încheierea unui contract de întreținere pentru un serviciu de două ori pe an, totul funcționează corect și previne migrarea mirosurilor în jurul spațiului dvs.

În plus, este mult mai puțin probabil să aveți defecțiuni care să vă întrerupă activitatea din cauza lipsei de căldură sau de aer condiționat.

Costul întreținerii regulate este mult mai mic decât facturile de reparații!

Programarea curățeniei și întreținerii regulate a sistemului de climatizare cu un contract de service face ca acesta să fie un lucru mai puțin îngrijorător.

0 Shares

Niciun comentariu.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandari 2021 ᐈ 10pelinie.ro
Logo
Enable registration in settings - general
0 Shares
Share