Ce efecte are ozonul asupra sanatatii

0
0

Ozonul are rolul de a proteja planeta de radiatiile nocive, care sunt daunatoare adesea. De asemenea, rolul acestuia este de a purifica aerul pe care il respiram, de a purifica apa care o bem si de altfel acelasi lucru este valabil si in cazul hranii.

Specialistii au utilizat ozonul si in domeniul medical, intrucat este un excelent bactericid si anti-viral, iar in ceea ce priveste mucegaiul il elimina fara doar si poate. In ceea ce priveste compozitia acestuia, ei bine este alcatuit in 3 molecule de oxigen, prescurtat O3.

Dezavantajul este ca ozonul devine adesea instabil, astfel incat se poate transforma in O2, in maxim 30 de minute.

Cum se formeaza ozonul?

Ei bine, de exemplu, in natura ozonul este format datorita razelor ultraviolete, a soarelui, dar si a descarcarilor electrice care au loc in timpul furtunilor. Stim bine ca, ozonul este unul din cei mai puternici oxidanti si dezinfectati.

Singurul motiv pentru care ozonul nu este utilizat, este ca acesta nu poate fi depozitat, asadar acesta trebuie sa fie atat generat, cat si folosit imediat.

In ceea ce priveste tratarea apei potabile, ozonul poate transforma materiile refractare in materii biodegradabile. Astfel, prin combinarea acestora, apa poate sa aiba concentratii minime, de compusi organici, iar costurile sunt relativ reduse.

Proprietatile ozonului

Sa vedem in continuare care sunt propriettile principale pe care ozonul le are:

In primul rand are proprietati antibacteriene, si de sterilizare, insa de asemenea, mentine cu succes prospetimea. Oxideaza si descompune urmele de insecticide de antibiotic si hormoni, din cadrul fructelor, a carnurilor, dar si a pestilor.

De asemenea, distruge cu succes bacteriile nocive precum: streptococii, colibacilii, si virusii hepatitei A si B.

Care sunt efectele benefice pe care ozonul le are asupra sanatatii?

Ei bine, se pare ca pentru tinerele doamne si domnisoare care se bucura de o podoaba capilara impresionanta, utilizarea apei bogate in ozon pentru spalarea parului este excelenta pentru a mentine culoarea parului, a recapata stralucirea de odinioara si de asemenea, elimina matreata cu succes.

Un alt beneficiu major este ca ajuta la imbunatatirea starii fizice, activeaza functiile de la nivel celular si stimuleaza benefic organismul. Este un foarte bun tratament pentru bolile sexuale, si cele de piele. Este cunoscut ca un excelent bactericid, extrem de eficient in orice situatie.

Ca o mica comparatie este mult mai eficient decat clorul, intrucat omoara bacteriile cu rapiditate in cateva secunde. Este recomandat in utilizarea substantelor care au mirosuri neplacute, astfel incat inlatura mucegaiul si mirosul de diluant sau vopsea.

Ce efecte are ozonul asupra sanatatii

In conditiile in care acesta intra in contact cu gura sau nasul, provoaca uscaciuni la nivelul gurii, ajungandu-se pana la iritarea mucoasei nazale, imposibilitatea de a respira in parametrii normali, de asemenea provoaca dureri de cap si febra.

Un alt efect negativ, este ca irita ochii, provocand inflamarea si lacrimarea acestora

In cazul in care va loviti de astfel de situatii, este recomandat sa:

  • Fie aerisita incaperea;
  • In ceea ce priveste ochii se recomanda spalarea imediata cu apa curata, acelasi lucru fiind valabil si in cazul pielii, sau a nasului. Se recomanda prezentarea imediata la medic.

 

Daca v-a fost de folos articolul va invit sa dati un Like sau un Share, iar daca aveti nelamuriri sau intrebari, lasati un comentariu mai jos.

Bună! Numele meu este Daniel, sunt specialist în instalații termice, aer condiționat și sisteme de ventilație, cu peste 16 ani de experientă, iar pe blog scriu pe baza studiilor făcute împreună cu partenerii de afaceri. Îmi place să călătoresc și să ajut oamenii să facă alegeri corecte.