Apa pentru organism

0
1

Stilul de viata sanatos are mai multe criterii si pe langa alimentatia corecta si miscarea regulata este important si faptul sa puteti consuma cantitatea necesara de apa.

Din randurile care urmeaza veti putea sa aflati exact de ce trebuie sa introduceti apa in organism. Afland motivele pentru care trebuie sa consumati apa, in mod sigur de acum incolo veti fi atenti ca sa beti cantitatea necesara de apa.

Importanta apei pentru organism

Se stie ca organismul uman in mare parte este alcatuit din apa si tocmai din acest motiv trebuie introdus in organism, deoarece apa este eliminata in mai multe moduri, cum ar fi transpiratia.

apa sanatoasaOrganismul nostru nu poate sa functioneze corect daca nu este hidratat si trebuie precizat ca nici nu ar rezista mai mult de 2 zile fara apa.

Apa are nenumarate avantaje pentru corpul nostru, cum ar fi faptul ca hidrateaza si mentine temperatura ideala.

Apa este necesara pentru functionarea organelor si celulelor, in plus si pentru mentinerea corecta a volumului sangelui. Ajuta absorbtia nutrientilor introduse in organism, care la randul lor de asemenea sunt vitale si fara apa toxinele nu ar putea fi eliminate. De asemenea, tot apa va ofera si energie, in plus va ajuta si sa aveti un organism mai tonifiat.

Care este cantitatea de apa necesara?

Pentru a avea un organism care functioneaza corect si pentru a evita deshidratarea, atunci zi de zi va trebui sa consumati cel putin 1,5-2 l de apa.

Exista cazuri in care cantitatea de apa care trebuie consumata creste si anume:

temperaturile ridicate
febra
exercitii sau munca fizica
sarcina

Sfaturi pentru consumul corect de apa

Cantitatea zilnica recomandata de apa trebuie consumata in decursul unei zile.

Multe persoane fac greseala de a consuma mai multe pahare de apa deodata, insa acest lucru nu este sanatos.

Ideal este sa beti cel putin un pahar de apa imediat dupa ce v-ati trezit. Trebuie sa consumati apa si cu 20-30 minute inainte de a manca, precum si inainte, in timpul sau dupa antrenamente.

Este important si faptul ca ziua sa fie incheiata tot consumand un pahar de apa. Multe dintre persoane uita sa bea apa, dar veti putea remedia cu usurinta situatia.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti apa la indemana, chiar si la locul de munca. Daca va fi la vedere, sigur o sa va amintiti ca trebuie sa beti apa.

De asemenea, veti putea introduce in organism lichide si prin intermediul fructelor si legumelor suculente, precum rosii, pepene, mar si consumand supe, etc..

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here