Temperatura este un factor important in asigurarea confortului personal si a randamentului optim. De regula, temperatura optima pentru munca fizica intensa este de 18 – 20 gradeC si 22 – 24 gradeC pentru munca de birou.

Pe langa intretinerea periodica, care presupune curatirea componentelor interne ale aparatului de aer conditionat si preintampina dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor, trebuie evitata setarea aparatului de aer conditionat la temperaturi prea joase.

Conform standardelor internationale, nu este recomandata setarea unui aparat de aer conditionat sub 25°C si nici la o temperatura cu peste 7°C sub temperatura de la exterior.

Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determina uscarea membranelor din nas si gat, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei raceli.

In zilele caniculare, se accepta marirea diferentei, dar nu peste 10°C, pentru a evita efectul de soc termic cauzat de diferentele mari de temperatura atunci cand este realizata trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald si invers.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here